עצירות בהריון

הריון הוא לא תמיד הזמן הכי נוח בחייה של אישה, אבל עצירות וטחורים יכולים להגביר את אי הנוחות. אפילו במקרה הטוב, יציאות נדירות או קשות עלולות להיות לא נוחות, אך כאשר את בהריון ומתמודדת עם כאבים שונים אחרים, תסמינים אלו של עצירות עלולים להיות אפילו יותר לא נוחים. עצירות במהלך ההריון היא בעיה שכיחה, וכמעט מחצית מהנשים ההרות יחוו עצירות בשלב מסוים.

עצירות יכולה להיות מלווה בכאבי בטן או אי נוחות

יציאות קשות ולא תכופות, וצואה קשה. בנוסף ליציאות נדירות, עצירות עלולה לגרום גם לנפיחות, קלקול קיבה וצואה יבשה וקשה שמכאיבה במהלך עשיית הצרכים. יש אנשים עם עצירות שמרגישים שהצואה שלהם לא מתרוקנת לגמרי, וגם לאחר עשיית הצרכים הם מרגישים שהם צריכים לרוקן שוב את הצואה. חלק מהנשים הרות חוות עצירות לאחר ההריון, הקשורה בדרך כלל להורמוני הריון (שעשויים להאט את מערכת העיכול).

בדרך כלל לא

אבל לפעמים עצירות במהלך ההריון יכולה להיות סימפטום לבעיה אחרת. עצירות עלולה להופיע בכל עת בחייך, אך אתה עשוי להיות רגיש יותר למצב זה בשלבים מאוחרים יותר של ההריון (אולי בשליש השלישי). עצירות יכולה גם לגרום לטחורים, שהיא תופעת לוואי שכיחה נוספת של הריון.

אתה יכול למנוע טחורים במהלך ההריון על ידי התמודדות עם עצירות על ידי ביצוע הטיפים שלהלן

ואתה יכול לנקוט בצעדים כדי להילחם בעצירות בכל שלב של ההריון שלך. עם זאת, בדוק עם הרופא שלך לפני נטילת תרופות כלשהן, כולל מרככי צואה וחומרים משלשלים אחרים, לטיפול בעצירות במהלך ההריון. זכור כי לעתים קרובות ניתן למנוע עצירות במהלך ההריון על ידי שינויים באורח החיים.

כדי להקל על עצירות במהלך ההריון, עליך לשתות מים, לאכול יותר סיבים, להתעמל ולקחת חומרים משלשלים. עצירות היא סימפטום שכיח מאוד שנשים רבות חוות במהלך ההריון. עצירות במהלך ההריון קשורה לירידה באיכות החיים ואי נוחות אצל נשים בהריון, כמו גם לבעיות גופניות, לרבות לפעמים טחורים. היפטרות מעצירות במהלך ההריון היא שכיחה וניתנת לטיפול.

עבור אמהות לעתיד רבות

עצירות היא אחד התסמינים של הריון. עצירות במהלך ההריון, המוגדרת כבעלת יציאות פחות משלוש פעמים בשבוע, עלולה להיות מטרידה. סימני עצירות כוללים עצירה לימים רבים, צואה קטנה וקשה שקשה לעבור וכאבים בבטן התחתונה.

הורמונים מסוימים המיוצרים במהלך ההריון מאטים את תנועות המעיים

מה שעלול לגרום לעצירות. סיבה נוספת לעצירות היא תרופות ותוספי מזון שחלק מהנשים נוטלות במהלך ההריון. למרבה האירוניה, תוספי מזון ותרופות רבים המועילים לגוף במהלך ההיריון (ויטמינים טרום לידתיים, תוספי סידן וברזל וסותרי חומצה) עלולים להחמיר את העצירות. תוספי ברזל, במיוחד במינונים גבוהים, עלולים להחמיר את העצירות.

רמות סיבים נמוכות בתזונה יכולות לתרום לעצירות במהלך ההריון בדיוק כמו בכל זמן אחר

באופן כללי, חרדה, חרדה, פעילות גופנית מינימלית ודיאטה דלת סיבים עלולים לגרום לעצירות. עצירות במהלך ההריון נגרמת מייצור מוגבר של הורמון הפרוגסטרון, אשר מרפה את השרירים במעיים, וגורם למזון ולפסולת לנוע לאט יותר במערכת. השינויים ההורמונליים בגופך במהלך ההריון וההרגלים היומיומיים שלך יכולים להגביר את הסיכויים שלך לעצירות.

עבור חלק מהנשים

העצירות נמשכת לאורך כל ההריון כאשר רמות הפרוגסטרון מגיעות לשיא. עצירות יכולה גם להתחיל כבר בשליש הראשון של ההריון, כאשר רמות הפרוגסטרון מתחילות לעלות, מה שמקשה על יציאות. עצירות מתחילה בדרך כלל ברגע שרמות הפרוגסטרון עולות, בסביבות החודשים השני והשלישי להריון.

עקב הורמוני הריון ורחם מוגדל

אתה עלול לחוות נפיחות, עצירות ובאופן כללי אי נוחות. כמו תסמיני הריון רבים אחרים, הורמוני ההריון אחראים לעצירות. אחת הסיבות לעצירות במהלך ההריון היא עלייה ברמת ההורמון פרוגסטרון, המרפה את השרירים החלקים בכל הגוף, כולל מערכת העיכול.

רמות מוגברות של הורמון ההריון פרוגסטרון יכולות להפחית את תפקוד המעיים שלך ולגרום למזון לנוע לאט יותר במעי שלך

השינויים ההורמונליים בגוף שמאפשרים הריון מעלים את הסיכוי לעצירות. כאשר רמות ההורמונים בגופך עולות כדי לתמוך בהריון שלך, אתה עלול להתחיל להרגיש עצירות. לאחר שילדת ורמות ההורמונים שלך מתחילות לחזור לרמות שלפני ההריון, יציאותיך עשויות לחזור לקדמותן.

למרבה הצער

יציאות לא סדירות ועצירות הן חריגות נפוצות בהריון. חלק מהאנשים עם עצירות יפתחו טחורים – כלי דם נפוחים בפי הטבעת שיכולים להיות מאוד לא נוחים (אם הם גורמים לכאב, גירוד או דימום). לדברי ד"ר שמחן, הדבר הטוב ביותר לעשות עם עצירות וטחורים במהלך ההריון הוא למנוע אותם. הדרך הטובה ביותר להילחם בטחורים ועצירות היא למנוע אותם.

אכילה מרובה של מזונות עתירי סיבים (פירות

ירקות, דגנים מלאים, עדשים), שתיית מספיק מים והישארות (או שמירה) פעילה יכולה לעזור במניעת עצירות על ידי מניעת ההאטה הטבעית בעיכול במהלך ההריון. הרגלי אכילה בריאים ופעילות גופנית סדירה מעודדים עיכול מהיר יותר, מה שעוזר במניעת עצירות במהלך ההריון. הליכה, שחייה, רכיבה על אופניים ויוגה יכולים לעזור להקל על עצירות ולעזור לך להרגיש רענן ובריא יותר.

מלבד הגדלת הסיבים

הגדלת צריכת המים שלך יכולה לעזור להקל על עצירות. נטילת מנות קטנות של ברזל במהלך היום, ולא בבת אחת, יכולה להקל על עצירות. למרות שברזל הוא רכיב תזונתי חיוני במהלך ההריון, יותר מדי ברזל עלול לגרום לעצירות במהלך ההריון.

תוספי ברזל שנקבעו במקרים כאלה יכולים גם הם לגרום לעצירות כתופעת לוואי

לבסוף, הימנעות מקפאין, שתומך באופן טבעי בתפקוד המעיים, יכולה להיות סיבה נוספת לעצירות. בנוסף, כשהתינוק גדל, הוא עלול להפעיל לחץ על המעיים של האם ולגרום לעיכוב/חסימה בעיכול.
למידע נוסף בנושא של עצירות בהריון מומלץ לגלוש לאתר mkdiet.co.il

יש נשים שמפתחות עצירות בתחילת ההריון

בעוד שאחרות מפתחות עצירות הרבה יותר מאוחר. כמעט שלוש מתוך ארבע נשים סובלות מעצירות והפרעות מעיים אחרות במהלך ההיריון. כמעט שלוש מתוך ארבע נשים בהריון יחוו עצירות ובעיות מעיים אחרות, כך עולה ממחקר שפורסם ב-Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica. במאמר זה, אנו מסבירים מדוע עצירות נפוצה במהלך ההריון ודנים בטיפולים בטוחים ובתרופות ביתיות בהן נשים יכולות להשתמש כדי להקל על אי נוחות.

במהלך ההריון

הגוף שלך מגביר את ייצור ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון, אשר מפחיתים מתח בשרירים ומאטים את פעילות המעיים. רמות מוגברות של הורמון זה עלולות להאט את תנועתיות המעיים, שהיא הקצב שבו מזון וצואה עוברים דרך מערכת המעיים. זה קורה כאשר מזון שהגוף שלך כבר לא צריך (פסולת) מתמצק בחלק התחתון של מערכת העיכול (מעיים), ולא מועבר כצואה. זה יכול להיות תוצאה של שילוב של גורמים, כולל שינויים בהורמונים במהלך ההריון המשפיעים על מערכת העיכול, ירידה בפעילות הגופנית ושינויים בהרגלי האכילה במהלך ההריון.